29 april – Marjan Minnesma over de Thuisbaas-aanpak om je huis te verduurzamen

By 8 april 2021Uncategorized

Op 29 april  houdt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, een lezing over lokaal klimaatbeleid en de Thuisbaas-aanpak om je huis te verduurzamen. HET Coöperatie en Thuisbaas helpen je samen bij het verduurzamen van je huis, nu met een extra steun in de rug. 

HET is in 2021 de samenwerking aangegaan met Thuisbaas. Thuisbaas is onderdeel van de klimaatorganisatie Urgenda, onder meer bekend van het vonnis tegen de staat. Dat vonnis heeft ertoe geleid dat het Rijk extra middelen heeft verschaft om met Thuisbaas meer huizen aardgasvrij te maken, ook in Hilversum.

Met de Thuisbaas-aanpak wordt je huis in één slag aardgasvrij of daarvoor geschikt. Er lopen nu al drie projecten in deze samenwerking, met HET-leden die deze uitdaging willen aangaan. De weg naar een aardgasvrije woning is niet makkelijk, maar Thuisbaas heeft een aanpak die succes heeft. Recent werd Thuisbaas nog als voorbeeld aangehaald in de Gooi- en Eembode.

Huiseigenaren gezocht 
Dat smaakt dus naar meer. Ons doel is om dit jaar drie Hilversumse bestaande huizen te verduurzamen samen met Thuisbaas. Omdat de ervaring leert dat niet iedereen die start met het proces het ook afmaakt, zoeken we meer huiseigenaren die hier hun kans zien. Dit jaar krijg je een extra steun in de rug: de technische opname kost je niets als je het renovatietraject laat uitvoeren, en maar €300,- (normaal €950,-) als je toch besluit dat niet te doen.

Ervaringen
De mensen van Thuisbaas houden zich al jaren bezig met het begeleiden en uitvoeren van gedegen en effectieve klimaatrenovaties. Over de opgedane ervaringen en bereikte resultaten kun je hier meer lezen: je bent niet de eerste, velen gingen je al voor.

Lezing Marjan Minnesma 29 april
Op 29 april (van 19.30 tot 21.00) geeft Marjan Minnesma uitleg over de kansen en meerwaarde van de Thuisbaas-aanpak.  Zet in je agenda en haak aan. De link om de lezing online te volgen, staat op HETcooperatie.nl/agenda.

Call Now ButtonBel ons