Hilversum aardgasvrij

Het kan. Jij kunt het. Wij helpen.

Samen kun je heel veel

Gebruik van aardgas voor verwarming en koken is een grote bron van CO2-uitstoot. Daarom gaan we in Nederland van het aardgas af, ook in Hilversum. We waren er als eerste bij toen het aardgas kwam (kijk maar hier), en we gaan er ook weer als een van de eersten vanaf.
Daaraan zullen we ons aanpassen.
Dat geldt voor ons allemaal, en dat heeft een voordeel: we kunnen samenwerken. Dat is waar coöperaties sterk in zijn: samen leren en samen doen. Maak gebruik van de activiteiten die we organiseren. En van de inzet van onze gecertificeerde adviseurs en de groep vrijwillige  energiecoaches.

Zo helpen we bij de overstap naar aardgasvrij wonen en werken

Energieavonden

We organiseren energieavonden met buren. Die hebben ongeveer dezelfde huizen. Zo kun je vergelijken en elkaar helpen met nadenken over de juiste energiebesparende maatregelen. Onder begeleiding van ervaren e-coaches.

Meer over energieavonden

Energiecoachgesprek

Ontvang nu gratis een energiebespaarbox ter waarde van €65,- bij een energiecoachgesprek. In een energiecoachgesprek hoor je hoe je de woning energiezuiniger en comfortabeler kunt maken.

Meer over een energiecoachgesprek

Kerkelanden

In de wijk Kerkelanden zou mogelijk via een warmtenet warmte de wijk in geleid kunnen worden. Energiecoöperatie HET, Firan en Waternet zijn gestart met een onderzoek of een warmtenet een haalbare en betaalbare oplossing is.

Meer over Kerkelanden

Duurzame lokale warmte

Wat is er nu mooier dan zelf, en met elkaar, zorgen voor je eigen energie. We kennen dat al van wind (samen een windmolen beheren) en zon (gezamelijke zonneparken); je bent dan zelf baas over je eigen duurzame energie. Niet meer afhankelijk van wie dan ook, en zeker niet van grote multinationale energiebedrijven die vooral naar hun eigen beurs kijken. Dat gaan we in Hilversum ook doen met lokale duurzame warmte. Lokaal, schoon en eigen.