Energieavonden

Ontdek wat je buren al aan hun huis hebben gedaan

Samen weet je meer

Steeds meer mensen willen hun woning isoleren. Of zonnepanelen of een warmtepomp. Om energie of geld te besparen, of beide.
Maar waar begin je? Wat zijn de beste maatregelen voor jouw woning? Wat levert het meeste rendement op? Onder buurtbewoners is best veel kennis over dit onderwerp. Bijna iedereen heeft wel een of meerdere energiebesparende maatregelen genomen. Kleine of grotere. Om die kennis met elkaar te kunnen delen organiseert HET energieavonden. Die worden bij buren thuis gehouden, onder begeleiding van een ervaren energiecoach.

Professionele begeleiding

Op een energieavond ontdek je als buurtbewoners met elkaar welke mogelijkheden er zijn om je energieverbruik te verlagen. Of om zelf op te wekken. Gewoon bij jou of een van je buren thuis (of in de tuin), informeel en gezellig, en zeer effectief. Wel onder begeleiding van een energiecoach: iemand die is getraind om advies te geven en ervaring heeft. Want het gaat om resultaat.

De avond staat helemaal in het teken van het delen van kennis op het gebied van energie besparen en opwekken, misschien wel gezamenlijk als buren. Vaak zijn er kortingen mogelijk als een groepje buren besluit samen schone energie op te wekken of maatregelen samen in te kopen.

Aan de slag met je nieuwe kennis

Na afloop gaan deelnemers thuis geïnspireerd aan de slag. Onze ervaring is dat elke deelnemer in ieder geval een maatregel neemt: niet omdat het moet, maar omdat het scheelt in comfort, de portemonnee en het milieu.
Als je dat wilt, kun je ondersteuning van HET krijgen bij het vervolgtraject. Zoals het beoordelen van offertes, advies over financiering of een technische opname van de woning. Zie ook hoe we dat doen bij gebouwgebonden financiering. We hebben stevige relaties met de duurzame aanbieders in de regio (aannemers, installateurs, zonnepanelenleveranciers en dergelijke)

Wanneer?

In maart 2019 starten we met de vervolgserie energieavonden. We zoeken daarvoor:

  • Gastheren/vrouwen: iets voor jou wellicht als je het leuk vindt om je woning open te stellen voor zo’n avond en een aantal van je buren wilt uitnodigen en ontvangen.
  • Begeleiders/energiecoaches: heb je als inwoner van Hilversum affiniteit met energie en energiebesparing, en wil je je er verder in verdiepen via cursussen,  en vindt je het leuk om zo’n avond te begeleiden? Meld je dan aan.
  • Actieve deelnemers: als je graag in gesprek gaat met je buren en advies wil over energiebesparende mogelijkheden en opwekken van schone energie thuis: meld je aan, zelf of met een groepje uit de straat/buurt.