Energieavond

Ontdek wat je buren al aan hun huis hebben gedaan

Samen weet je meer

Steeds meer mensen willen hun woning isoleren. Of zonnepanelen of een warmtepomp. Om energie of geld te besparen, of beide. Maar waar begin je? Wat zijn de beste maatregelen voor jouw woning? Onder jouw buurtbewoners is vaak al best veel kennis over energiebesparende maatregelen. Om die kennis met elkaar te delen, organiseert HET energieavonden. Die vinden voorlopig via (beeld)bellen plaats, onder begeleiding van een energiecoach.

Professionele begeleiding

Een energieavond is informeel en gezellig, en zeer effectief. Onder begeleiding van een energiecoach: iemand die is getraind om advies te geven en ervaring heeft.

De avond staat helemaal in het teken van energie besparen en opwekken, misschien wel gezamenlijk als buren. Vaak zijn er kortingen mogelijk als een groepje buren besluit samen schone energie op te wekken of in te kopen.

Aan de slag met je nieuwe kennis

Na afloop gaan deelnemers thuis geïnspireerd aan de slag. Onze ervaring is dat elke deelnemer in ieder geval een maatregel neemt: niet omdat het moet, maar omdat het scheelt in comfort, de portemonnee en het milieu. Als je wilt, kun je ondersteuning van HET krijgen bij het vervolgtraject. Zoals het aanvragen en beoordelen van offertes of een technische opname van de woning.

Aanmelden en Tarieven

Hoe?

Voorlopig vinden de avonden via (beeld)bellen plaats. Als je een energieavond wilt bijwonen of organiseren, meld je dan aan via bovenstaande button en geef aan naar welke rol je interesse uitgaat:

  • Organisator (gastheer/-vrouw): Je vindt het leuk om een avond met een aantal buren te organiseren. Wij helpen je daarbij. Meld je aan.
  • Begeleider/energiecoach: Je hebt affiniteit met energie en energiebesparing en wil je er verder in verdiepen via cursussen. Je vindt het het leuk om zo’n avond te begeleiden. Meld je aan.
  • Actieve deelnemer: Je gaat graag in gesprek met je buren en wilt advies over energiebesparing/energie opwekken. Meld je aan, zelf of met een groepje uit de straat/buurt.