Bureauteam

voor alle dagelijkse dingen

HET: een team van vrijwilligers met een kern van professionele inzet

Ons team bestaat uit een coördinator en projectleiders en -medewerkers. Want onze ideeën komen tot leven in onze projecten, op de drie kernthema’s Hilversum aardgasvrij, elektrisch autodelen en zonnepanelen voor bedrijven en VvE’s.

Wij, de mensen van HET, zijn allemaal Hilversummers met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Eén ding hebben we gemeen: we willen onze kwaliteiten inzetten om klimaatverandering tegen te gaan.

Het bureauteam wordt gevormd door parttime professionals die een stukje van hun inzet betaald krijgen. Daarmee kunnen we zowel continuïteit bieden als hoge kwaliteit. Daar hebben onze leden en andere klanten recht op. De energietransitie is te belangrijk voor alleen vrijwillige inzet.

Naast het bureauteam werkt HET met veel vrijwilligers. Zonder hen zouden we ons werk niet kunnen doen op het niveau dat we willen. Het gaat bijvoorbeeld om de energiecoaches die bij je thuis komen voor de warmtescans en energiegesprekken, en de begeleiders van de energieavonden.

Jeroen Pool

Coördinator HET-bureau

Waarom HET? Klimaatverandering gaat sneller dan we denken. Wij (onze generatie) haalt het nog wel, maar mijn dochter en de generaties erna krijgen het erg zwaar. Niets doen is dus geen optie: we moeten aan de bak en ik draag graag mijn steentje bij.

Martin Valkenburg

Projectleider Energie besparing

Peter Bakker

Projectmedewerker financien en administratie

...

Rick Visser

Projectleider e-autodelen en wijkcoordinator Oost

...

Gjalt Annega

Adviseur Wijkwarmtebedrijf

Remco de Vries

Technisch adviseur

Sabine Leijgraaf

Communicatie & participatie

Dee Timmermans

Communicatie & persvoorlichting

Klimaatverandering is de meest existentiële bedreiging van deze tijd. We stevenen af op drie graden opwarming van de aarde, met catastrofale gevolgen voor de leefbaarheid wereldwijd. Ook grote delen van Nederland zullen we moeten opgeven; volgens wetenschappers zullen we die conclusie binnen enkele tientallen jaren moeten trekken. Wie de omvang van de klimaatnoodtoestand écht beseft, kan bijna niet anders dan zich hiervoor inzetten, geloof ik.

Een goede manier om CO2-uitstoot tegen te gaan, is de versnelling van de energietransitie naar schone energie. HET biedt mooie kansen voor het klimaat en voor de maatschappij. Laten we die kansen samen heel erg snel benutten!

René Kroeze

Financieel adviseur verduurzaming eigen huis

Ik werk bij Triodos Bank en houd me daar vooral bezig met zonneparken en windmolens. Privé probeer ik zo duurzaam mogelijk te zijn, vooral door mijn jaren dertig huis zo energie zuinig mogelijk te maken en zo min mogelijk te vliegen. En heb ik de voetbalclub van mijn zoon geholpen met het financieren van de led veldverlichting.

Door mijn ervaring met verduurzamen en het financieren daarvan ben ik ik contact gekomen met HET. Ik houd me bezig met ontwikkelen van (gebouwgebonden) financiering van verduurzamingsmaatregelen. De energiecoaches hoeven dat allemaal niet in detail te weten, daarvoor kunnen ze bij mij terecht. Daarnaast wil ik de adviseurs zoals makelaars en financiële adviseurs helpen hun klanten te enthousiasmeren voor verduurzaming. Ik vind het leuk om mijn professionele ervaring in te zetten voor de inwoners van Hilversum via HET.