Bureauteam

voor alle dagelijkse dingen

HET: een team van vrijwilligers met een kern van professionele inzet

Wij, de mensen van HET, zijn allemaal mensen met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Eén ding hebben we gemeen: we willen onze kwaliteiten inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. En om te werken aan de Hilversumse energietransitie voor een schoon en leefbaar Hilversum. Samen op weg naar 100% schone energie!

Het bureauteam wordt gevormd door parttime professionals die een stukje van hun inzet betaald krijgen. Daarmee kunnen we zowel continuïteit bieden als hoge kwaliteit.

Naast het bureauteam werkt HET met veel vrijwilligers. Zonder hen zouden we ons werk niet kunnen doen op het niveau dat we bieden. Het gaat bijvoorbeeld om de energiecoaches die bij je thuis komen voor de warmtescans en energiecoachgesprekken. Ook wordt er veel vrijwilligerswerk verzet voor HET deelauto, zonnepanelen op daken, ICT-beheer, event-organisatie, eigenlijk teveel om op te noemen. En het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

Werken voor de Hilversumse Energie Transitie? Kijk bij de vacatures.

Jeroen Pool

Coördinator HET-bureau

Waarom HET? Klimaatverandering gaat sneller dan we denken. Wij (onze generatie) haalt het nog wel, maar mijn dochter en de generaties erna krijgen het erg zwaar. Niets doen is dus geen optie: we moeten aan de bak en ik draag graag mijn steentje bij.

Dee Timmermans

Communicatie & persvoorlichting

Klimaatverandering is de meest existentiële bedreiging van deze tijd. We stevenen af op drie graden opwarming van de aarde, met catastrofale gevolgen voor de leefbaarheid wereldwijd. Ook grote delen van Nederland zullen we moeten opgeven; volgens wetenschappers zullen we die conclusie binnen enkele tientallen jaren moeten trekken. Wie de omvang van de klimaatnoodtoestand écht beseft, kan bijna niet anders dan zich hiervoor inzetten, geloof ik.

Een goede manier om CO2-uitstoot tegen te gaan, is de versnelling van de energietransitie naar schone energie. HET biedt mooie kansen voor het klimaat en voor de maatschappij. Laten we die kansen samen heel erg snel benutten!

Rick Visser

Projectleider HET deelauto

...

Remco de Vries

Technisch adviseur

Name

Name